Ramen

Op zoek naar een timmerfabriek waar persoonlijkheid, vakmanschap en snelle levering voorop staat? De Houtmolen in Makkum is er voor de productie van al uw ramen. 

Ramen, bepalend aangezicht!

Ramen bepalen voor een groot deel het uiterlijk van een pand of woning. Ze geven letterlijk smoel aan een gebouw. De plek waar ze zijn geplaatst en de verhoudingen tot elkaar vormen samen de uitstraling van het geheel. De Houtmolen is specialist als het gaat om het vervaardigen van ramen.

Soorten Ramen

Maatwerk en kleinschaligheid staat bij ons centraal. Op die manier kunnen we precies invulling geven aan uw vraag. Met maatwerk is nagenoeg alles mogelijk. Welke voorwaarden zijn er binnen het project of hebt u zelf ten aanzien van de ramen? We denken graag met u mee en leveren een product dat past. In alle opzichten. Met hedendaagse technologie meten we ramen perfect in. Dit komt zeer goed van pas wanneer het om renovatie van bestaande ramen gaat. We leveren kantel-, kiep- en schuiframen of we maken van een schuifraam een kantelkiepraam. Hoe dan ook, wij leveren graag het product zoals u dat voor ogen hebt. Volgens een uitgekiend ontwerp of volgens een mooie unieke vormgeving. En daarbij zijn wij u graag van dienst met advies en tips. Meer weten over de vele mogelijkheden? Maak dat een afspraak bij De Houtmolen en wij helpen u graag persoonlijk verder.

Renovatie van authentieke ramen

Bij De Houtmolen pakken we ook graag renovatieprojecten aan. Denk bijvoorbeeld aan de verbouwing van oude grachtenpanden, authentieke woningen of speciale monumenten. Wij zijn graag uw partner als het gaat om het vervangen van originele ramen. Met ons vakmanschap vervangen wij uw ramen door hedendaags raamwerk maar met de allure uit lang vervlogen tijden. Daarbij kijken we ook naar het functionele deel. Oude schuiframen kunnen wij feilloos vervangen door een hedendaags kantelkiepsysteem, zonder in te boeten op de authentieke sfeer van het gebouw en de ramen in het bijzonder.

Flexibel en vakkundig

De Houtmolen gaat graag verder dan u wellicht verwacht van een timmerfabriek. Standaard detailleringen zijn voor ons gesneden koek. Maar juist als het gaat om afwijkende vormgeving voor uw deuren bent u De Houtmolen aan het juiste adres. Of het nu om zwaarder uitgevoerd hout gaat, grotere puien of afwijkende detaillering, in principe kan er veel. Bij de vervaardiging van onze deuren werken we uiteraard geautomatiseerd. Maar ook hebben we een breed scala aan conventionele machines waar onze vaklieden hun vakmanschap inzetten om uw deuren tot in de finesse te vervaardigen.

Slechts één? Of een serie?

Hebt u een specifiek project? Of hebt u interesse in seriematige producten van ramen? Bij De Houtmolen kunnen we het allebei. Zowel kleinere tot middelgrote series ramen kunnen wij voor u vervaardigen. Kleine nieuwbouwprojecten tot vijftig woningen maar ook eenmalige verbouwingen helpen wij tot een goed einde te brengen. We hebben alle mogelijkheden om uw opdracht goed en kostenefficiënt uit te voeren door ons flexibel geautomatiseerde machinepark.